Möte på ett café
Pexels

Debatt/press region Mitt och Aros-Gävle

På den här sidan hittar du de debattartiklar, pressmeddelanden och insändare vi använder i opinionsarbetet. Använd sidan som ett argument och idé-bibliotek, plocka delar eller helhet av materialet och använd lokalt. Våga testa!

Förslag på insändare

Här listas förslag på ämnen som passar bra som insändare. Använd hela texten eller plocka de delar du känner passar bäst in hos dig i din kommun. En insändare skickas oftast in till tidningar digitalt genom ett formulär på tidningens webbplats. Max antal tecken är 1500 inklusive mellanslag.

Sätt stopp för bo-orättvisan

Koncept­renoveringar är en dålig affärsidé för hyresgästerna

Ingen försäljning av kommunägda bostäder

Byggandet av hyresrätter måste stödjas av staten

Allmännyttan är till för allmän nytta

Debattartikel september 2022 - Öppet brev till bostadsbolag och fastighetsägare

Effekterna av två års pandemi och en energikris i kölvattnet av det pågående kriget i Ukraina sätter djupa spår i den rådande samhällsekonomiska utvecklingen. Med stigande inflation, varsel om ränteökningar och en kommande höst med överhängande risk för skenande energipriser står vi inför ett mycket svårt läge för landets hyresgäster.

Läs hela brevet här

Debattartikel april 2022 - Tema trygghet

Det är valår och i september är du med och avgör vem som ska styra Sverige, din region och din kommun de kommande fyra åren. Oavsett vilken politisk färg man tillhör är det svårt att inte skriva under på att det är två saker som behövs för att varje enskild invånares livssituation och i förlängningen hela välfärdssamhället ska fungera: Möjligheten till försörjning och ett hem. Och det senare handlar om mer än bara fastigheter, lägenheter, bostäder. För att en bostad ska bli ett hem krävs att den som bor får känna sig trygg i sitt boende. Och den tryggheten har många dimensioner.

Här hittar du debattartikeln i sin helhet

Debattartikel april 2022 - Tema bostadsbrist bland unga

Ungdomar och unga vuxna ställs inför två saker när de går ut i livet – förväntningar och löften om valmöjligheter. Vi går ut högstadiet och förväntas gå vidare på gymnasiet, skaffa oss en utbildning. Och samhället lovar oss valmöjligheter, utbildning med vilken inriktning vi önskar bara vi flyttar dit utbildningen finns. Efter gymnasiet förväntas vi antingen börja jobba eller gå vidare med utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Vi lovas återigen friheten att få välja – bara vi flyttar ditt jobben eller högskolorna och universiteten finns. Förväntningarna kvarstår. Löftena om valfriheten fallerar – på en omständighet helt utanför vår kontroll: Det finns ingenstans att bo för den som flyttar in till en ort där jobben eller utbildningsplatserna finns.

Här hittar du debattartikeln i sin helhet

Kontakt

Bild på Fredrik Wrang

Fredrik Wrang

Ledningssamordnare region Mitt

Skicka e-post