Illustration av tre tjejer, hus och träd
Istock
Engagera dig i ditt bostadsområde

Vill du veta mer om hur du kan engagera dig?

Vill du engagera dig i bostadsfrågor i ditt bostadsområde eller i din kommun? Vara en länk mellan dina grannar och hyresvärden? Ordna roliga aktiviteter som stärker gemenskapen? Göra nytta för dig själv och dina grannar? Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång!

Det är dina idéer som hyresgäst som ligger till grund för all verksamhet i Hyresgäst­föreningen. 

Genom Hyresgäst­föreningen kan du vara med och påverka och förändra där du bor eller i din stad. Det kan vara allt från att påverka hur din gård ser ut, till vilka bostäder som byggs. Du kan till exempel ordna trivselaktiviteter med dina grannar eller engagera dig i bostadspolitiska frågor. 

Som medlem finns det egentligen inga gränser för vilka aktiviteter man kan göra inom ramen för Hyresgäst­föreningen – så länge man är inkluderande och följer våra värderingar och mål.

I vår region har vi förtroendevalda som har till uppdrag att vara lotsar med ett särskilt ansvar att ta hand om en ny medlems engagemang i den förening där medlemmen bor. De hjälper dig som vill komma igång i din roll som aktiv medlem. 

Vi jobbar för att alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande i sitt boende. Bli en aktiv medlem och påverka i de frågor som du brinner för.

Läs mer om hur du kan engagera dig här

Vill du veta mer? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!