Ett collage av flera bilder från Solgården
Foto: N-O Larsson
Solgården - paradiset

"Ett paradis..."

På Hyresgäst­föreningens Solgården råder lugnet. Våren har börjat färga lövskogarna på Hunneberg gröna. Mia Kjellsson och Anneli Johansson, som ansvarar för verksamheten, gläds åt att verksamheten börjat gå tillbaks till det normala. De båda bubblar av berättelser om bröllop, släktsamlingar, midsommarfirande och vad gästerna säger om sina dagar eller veckor på Solgården.

Många gäster kommer tillbaks, år efter år, men det kommer också många nya som fått höra vad Solgården har att erbjuda:

- Här kan man ”bara vara” – man kan slappa, ge sig ut i naturen, åka iväg och shoppa, säger Anneli Johansson. Det finns nåt för alla som kommer hit.  Läget, avskildheten, lugnet…

- Och för de som kommer med familjen så har ju barnen ett paradis – samtidigt som föräldrarna kan ha full koll på sina små. Det är ett paradis för alla!

Solgården är en konferens- och lägergård som ägs och drivs av Hyresgäst­föreningen. Utöver utbildningar, möten och konferenser för den egna och andra organisationer har man en ganska omfattande uthyrning till medlemmarna, som nu kommer från större delen av landet:

- Ja, nu har många fått upp ögonen för vad vi kan erbjuda, konstaterar Mia Kjellsson nöjt. Det sprids såklart från besökare som varit här. Jag tror vi haft gäster från hela landet den här sommaren – kanske med undantag från Norrland.

 

Soolgården - en egen riviera

Mia och Anneli berättar om sitt arbete under det senaste åren – som har gett lite extra tid att rusta och förbättra. Och det är mycket som behöver deras omsorg: småstugorna, ”Röda huset” med familjerummen och konferensdelen i det gula huset. Och naturligtvis allt på utsidan: träytor, leksaker, båtar…

-  Vi jobbar hela tiden med att förbättra – tapeter, golv, målning och mycket annat, berättar Mia. Just nu målar vi om och byter kök i en av de små stugorna.

- Vi gör allt, flikar Annelie in. Precis allt… Men det är ju samtidigt väldigt kul!

Fotnot: Solgården är tillgänglig så gott som hela året, både för konferenser och för övernattning i ”Röda huset”. Bokning sker enklast via www.solgårdenvidvänern.se och kontaktformuläret där.

Se intervjun med Mia och Anneli:

Blockerat innehåll.

Detta innehållet blockeras av dina cookies-inställningar. Användning av cookies